Jump to content
Sign in to follow this  
kwacka

Pending Daily Flix - Slow Load

Recommended Posts

kwacka

Right, everytime i come on here, at home and work the site takes an age to load.

Is it the amount of avaters on every thread?

 

no other site does it to me bar this one.

As an example if i pop back to Qss it loads straight off, into thread....no bother, another footie site i use same eay as you like.

 

back here, 10/15secs to let the site load up

 

I am on virgin 30mb BB so dont know what he story is other than there is too much going on, on the front page

 

 

 

any ideas folks?

Share this post


Link to post
Share on other sites
litha

The site loads quickly for me,have you cleared you cache? Try that and see if that helps

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
kwacka

nothing to do with that litha, its fine

Share this post


Link to post
Share on other sites
CaFF

Could just be your routing is having a bad day. Site load fine here and I have like 1/4 of your speeds.

 

Perhaps try a traceroute and see if it's bogging down somewhere perhaps?

  1. start menu >> run >> cmd (then hit enter)
  2. then this: tracert dailyflix.net (then hit enter)

 

from here in the U.S., I'm getting 14 hops and around 240ms for the trip. Not bad for the other side of the world. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
redeye2

You might want to test your connection at Speedtest.

Unplugging and replugging in your router will usually give you a new (better?) connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites
litha

nothing to do with that litha, its fine

The reason why I asked is becasue in FF and to some extent explorer cookies can get corrupted or Mal formed causing the site to load slow. But if you so sure it has nothing to do with you problem its good. Why then would just one site give you issues?

Share this post


Link to post
Share on other sites
trifke

Right, everytime i come on here, at home and work the site takes an age to load.

Is it the amount of avaters on every thread?

 

no other site does it to me bar this one.

As an example if i pop back to Qss it loads straight off, into thread....no bother, another footie site i use same eay as you like.

 

back here, 10/15secs to let the site load up

 

I am on virgin 30mb BB so dont know what he story is other than there is too much going on, on the front page

 

 

 

any ideas folks?

 

...same thing for me aswell, dailyflix is the slowest site to load regardless of where i am or which computer i use...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
redeye2

I getting slow page-loads now too - about 15-20 seconds.

Is something going on with the forum?

Are any special settings needed?

 

Other sites are loading at normal speeds.

Share this post


Link to post
Share on other sites
frukit

loading fine for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
CaFF

It might have to do with the dailytunes.org bit at the bottom.

Here, that domain isn't loading at all and thus the browser was continuing to try and load that frame content even though the rest of the DF forum had loaded.

Share this post


Link to post
Share on other sites
iceman247

Superfast here

 

"like the camtasia ad lol just posted it muhaaa"

Edited by iceman247

Share this post


Link to post
Share on other sites
huntbch

It might have to do with the dailytunes.org bit at the bottom.

Here, that domain isn't loading at all and thus the browser was continuing to try and load that frame content even though the rest of the DF forum had loaded.

 

hIblm.jpg

 

Caff you talking about this! I noticed this also maybe that's the problem just started.

 

Used to be all black.from ad-block

Edited by huntbch

Share this post


Link to post
Share on other sites
CaFF

SImple, the domain that is supposed to be loading in the frame no longer is.

I don't wana deny MrB revenue, but I had to block it for DF to load properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kwacka

the last thing to load is always the little avaters and the big box at the bottom is blocked/not loading anyways.

 

still takes an age

Share this post


Link to post
Share on other sites
poohluvs

Same issue here, makes it hard to get around site or post anything due to the loading page issue :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Merciless

I use firefox and its working OK.

 

With ADP I have the Easylist, Adversity & Pop-up Block List, I also use "Tweak Network" and I have "Better Privacy".

 

http://www.dailyflix...dpost__p__46861

 

Also try this tweak.

 

http://www.dailyflix.net/index.php?/topic/16303-which-browser-should-i-use/page__view__findpost__p__46863

 

:)

Edited by Merciless

Share this post


Link to post
Share on other sites
redeye2

@Merciless - I just installed the Tweak Network FF Add-on, and to my surprise, it does seem to have improved the speed on the Forum.

I still have to test it more, but so far, it is a welcome improvement - I used your settings as indicated in the image on your linked page.

Before Tweak, some page loads were taking aabout 15 seconds. Now those same pages seem to be taking about half that time.

 

I'm starting to think that all the member images that load on most pages are causing the slowdown on my PC.

Just a guess.

 

Is there a way to turn them all off?

 

Another possible culprit is the Chat section, which loads even though I have it "minimized," then it closes.

Seems to me it should start closed, if that is a member's personal settings. :shrug:

Edited by redeye2

Share this post


Link to post
Share on other sites
CaFF

I keep the global SB disabled...that might be one big resource hog for ya. It's in the prefs on the shoutbox page.

 

If you mean member's sigs and such, IDK if you can globally disable them but you can ignore a particular member's sig using the CP.

 

http://www.dailyflix.net/index.php?app=core&module=usercp&tab=core&area=ignoredusers

Share this post


Link to post
Share on other sites
redeye2

I keep the global SB disabled...that might be one big resource hog for ya. It's in the prefs on the shoutbox page.

 

thatisexcellent3im.jpg

 

 

If you mean member's sigs and such, IDK if you can globally disable them but you can ignore a particular member's sig using the CP.

 

http://www.dailyflix...ea=ignoredusers

For the members images, I'm talking about the little ones like those that are on right hand side of the main page: http://www.dailyflix.net/

I just counted them. There are 36 for the way I have the home page configured. Each one is a miniature of the member's avatar. That seems like a lot of images to have to load every time the page loads.

Edited by redeye2

Share this post


Link to post
Share on other sites
CaFF

They all are just thumbs of the Av's...and they seem to be like around 100x100 and 4-5kb each so unless you're on a very slow connection, I don't see how you'd even notice it.

 

Perhaps your "max connections" setting in the browser is set too low?

Opera's default is 16 per server and 64 max and seems to work fine.

 

 

Something to think about: if peeps are using wi-fi, check your connect speed....you might have 15M cable, but a fraction of that in actual wireless speed.

 

My mom's house has something like 20M cable, but just going across the room from the router via wi-fi, the computer gets max of around 3-6M. She has a 2.4Ghz wireless phone...as is the router. Changing channels helps, but it's not perfect.

 

Then, there's Torrents...they will slam your consumer router like a brick shithouse if you let them. Easy to saturate the bandwidth in seconds if ya don't use QoS.

Edited by CaFF

Share this post


Link to post
Share on other sites
Merciless

To block all images on Dailyflix in Firefox:

 

Tools > Options > Content > Load Images Automatically > Exceptions > Copy and paste "http://www.dailyflix.net/" > Block

Edited by Merciless

Share this post


Link to post
Share on other sites
redeye2

To block all images on Dailyflix in Firefox:

 

Tools > Options > Content > Load Images Automatically > Exceptions > Copy and paste "http://www.dailyflix.net/" > Block

 

Thanks Merciless. :)

That did help some on the home page, and the main pages to various forums, but it didn't help much when launching a specific topic.

 

The problem with the slow loads started getting really bad for me about a week or so ago. The Forum was starting to slow down some before that.

Some page loads take 20 seconds now!

This makes the Forum very difficult to use, or to do anything on it. :(

The problem only happens on this site.

It does seem to be related to how images are retrieved.

 

Perhaps a different skin might help.

Again, I'll have to do some more testing.

 

Edit: Just tested the different themes/skins available on the Forum. As one would expect, that didn't make any difference.

But, I discovered that the Forum has some very nice skins.

Thanks to all the members who made them available. B)

Edited by redeye2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Merciless

My last idea...

 

Download Auslogic Boostspeed v4.5 and try there Internet optimizer, also try the mobile theme :)

Edited by Merciless

Share this post


Link to post
Share on other sites
huntbch

Seems like its working ok for me,sometimes lags but not that bad wonder if the shoutbox has something to do with it.

 

Because when i use other sites with no shoutbox, like sinkingship site works smoother no lag , just a thought!

 

I know i was having issues with the refresh button so i hid it (pref.) kept jumping around.

 

But overall site works great ! :)

Edited by huntbch

Share this post


Link to post
Share on other sites
redeye2

I think may have tracked down part of the problem.

I have both AdBlock Plus, and NoScript.

I turned off AdBlock Plus, but that didn't make any difference, so I switched it back on.

I then did a Reset on NoScript: Click on the NoScript "S" icon, click "Options..." in the drop-down menu, click the "Reset" button, then "OK."

 

That reduced the load times from 15-20 seconds to about 10 seconds on the main pages, and even shorter times when clicking on a specific topic.

This is by no means fast, but it does indicate that the slow loading is probably due to that and other NoScript settings.

More testing, etc. is needed, as the results are inconsistent. :unsure:

 

If any other members are having problems with slow loading pages, and you're also using NoScript, you may want to try the "Reset" button in it.

If you do, please report back your results. Thanks :)

 

Edit: I did more testing, and the page loads are still slow. :sad:

Edited by redeye2
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
redeye2

I did a bunch more testing. The forum runs fine in IE - About 3 seconds to load a page.

The Forum loads slowly in FF (currently using version 10) when running NoScript.

Pages load in about 3 seconds when I turn off Noscript.

Even though I've got the Forum listed in NoScript's "Whitelist," page loads are usually very slow - About 10 to 15 seconds.

 

Conclusion: NoScript is not playing nicely with the Forum. Any time page loads require getting images, etc. from outside the Forum, NoScript slows down the retrieval of the data. I haven't been able to find a nice workable solution for this. Whitelisting the Forum should have solved it, but it didn't work.

I keep NoScript, etc. all up to date.

Share this post


Link to post
Share on other sites
huntbch

I also updated to FF10 i'm not using NoScript maybe that's why everything seems to be loading & working fine!

 

I had NoScript awhile ago but had some issues with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kumquat

I'm not using NoScript and am having the same slow loading/scrolling issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Matt

I'm using google chrome and it works fine here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kumquat

Is there a way to just make the chat box completely disappear?

 

I use Firefox. Not comfortable with Chrome's datamining and find Safari and IE both lousy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×